Lajme Shqip Thursday, 12 July 2012 09:00

Los Anxhelos –  Pas ndarjes nga Katie Holmes është spekuluar shumë në mediat rozë nëse përkushtimi i Tom Cruise ndaj kishës “Shëntologjia” ishte faktor kryesor në prishjen e marrëdhënies.

Pas shumë kurioziteteve mbi këtë kishë, tashmë del në dritë edhe një anë e panjohur e Tom Cruise. Zbulimi i fundit është edhe më i çuditshmi: raportohet se ‘Shëntologjia’ besonte se aktori 50-vjeçar kishte fuqi telekinetike dhe telepatike.

Protagonisti i filmit ‘Top Gun’ ishte një nga ndjekësit më të famshëm të këtij besimi prej 30 vitesh dhe kishte arritur nivelin “Operating Thetan”, i cili sipas ‘Shëntologjisë’ është niveli ku një person “është në gjendje të kontrollojë dhe të ketë ndikim mbi mendimet, jetën, materien, energjinë, kohën dhe hapësirën”.

Sipas një hetimi të revistës ‘Rolling Stone’ në vitin 2006, zbuloi se Tom Cruise ka 30 vite që ndjek këtë sekt fetar dhe sipas kësaj feje një “Operating Thetan” ka aftësinë për të komunikuar dhe kontrolluar sjelljen e njerëzve dhe qenieve njerëzore.