Lajme Shqip Tuesday, 28 July 2015 16:28

Turqia në vitin 2003 e fitoi festivalin me asokohe këngën “Every way that I can” nga Sertab Erener.

Turqia, një ndër shtetet më të sukesesshmë në garën e Eurovizionit, është larguar në vitin 2013-të nga gara.

Megjithatë, së fundmi televizioni TRT ka shprehur dëshirën e një rikthimi në garën e madhe evropiane. Turqia në vitin 2003 e fitoi festivalin me asokohe këngën “Every way that I can” nga Sertab Erener, ndërsa herë të tjera ka qenë shumë afër cmimit të madh.

“Po planifikojmë të zgjedhim artistin përfaqësues, por kjo garë ka dalë të jetë shumë e komplikuar, ekonomikisht dhe artistikisht. Megjithatë, do ta mendojmë se a ia vlen apo jo” ka thënë zëdhënësi i televizionit që e përzgjedh artistin përfaqësues.

Vitin tjetër Eurovizion mbahet në Suedi.