Lajme Shqip Tuesday, 28 February 2012 01:26

Lëvizja Vetvendosje publikoi një komunikatë pas përfundimit të protestët ku thotë se disa mijëra qytetarë të Kosovës dolën në demonstratën e djeshme 4 orëshe e cila e bllokoi punën e Qeverisë së Kosovës.

Hyrje-daljet e Qeverisë u bllokuan për ta pezulluar kështu punën e kësaj Qeverie që na e ka pezulluar shtetin dhe pavarësinë. Ndërsa policia e Kosovës që në nisje të protestës publikoi se gjithsej në protestë nuk ishin më tepër se 600 persona.

Gjithësesi në komunikimin për mediat, Lëvizja Vetvendosje thotë se “ne dje i kemi dorëzuar në Kuvend 15 mijë nënshkrime të qytetarëve të cilët kërkojnë debat parlamentar dhe mospranim të kësaj marrëveshje. Kryesia e Kuvendit nuk pranoi ta caktojë këtë seancë duke e konsideruar kërkesën tonë  në kundërshtim me procedurat.”

Prandaj sipas Lëivjzes, në kushte të tilla, protestës vetëm sa vjen e i shtohet legjitimiteti. Për shkak se, kur përfaqësuesit heshtin e nuk përfaqësojnë, e kur qeveria ua shkel, në vend se t’ua mbrojë interesin, është obligim qytetar e demokratik i popullit që të protestojë.