Lajme Shqip Monday, 09 July 2012 18:43

Tiranë – “Akuzat e ngritura ditët e fundit për shpërdorim fondesh nga Universiteti i Tiranës, nuk gjejnë pasqyrim në raportin e përpiluar nga Këshilli Lartë i Drejtësis”, theksoi sot në një konferencë për shtyp, Rektori i Universitetit të Tiranës, Dhori Kule.
Duke sqaruar një sërë çështjesh, që ditët e fundit kanë ngjallur debat në opinionin publik, Kule bëri të ditur se “reagimi i vonuar prej tij, vjen për shkak të impenjimeve jashtë vendit”.

Rektori i Universitetit të Tiranës, në fillim sqaroi kërkesën për marrjen në përdorim të konviktit të gjuhëve të huaja, e më tej argumentoi vendimin e senatit për rritjen e nurmit të pedagogëve dhe shpërndarjen e tyre në fakultete të tjera, ku tashmë do të ketë një departament posaçërisht për gjuhën e huaj, pjesë e të cilit do të jenë pesë pedagogë anglishteje dhe dy të gjuhëve të tjera.

“Pedagogët e anglishtes në fakultetin e Gjuhëve të Huaja nuk janë pushuar nga puna, përkundrazi nurmi i tyre parashikohet të rritet në 27, dhe shpërndarja e tyre nuk e ulë cilësinë e mësimdhënies në Anglisht, por përkundrazi, nxit shtimin e anglisht folësve”, sqaroi Kule.

Sa i takon çështjes së kërkesës për marrjen në përdorim të konviktit të gjuhëve të huaja, Kule argumentoi se, “shqetësimi i ynë për infrastrukturën do të gjejë zgjidhje me ndërtimin e kampusit, i cili do të financohet nga qeveria. Gjatë kohës që do ndërtohet ky kampus, na lind e drejta të kërkojmë një objekt publik, që do të përdoret për interesat publike, prandaj s’ka nevojë për komente”.

Duke iu rikthyer akuzave për shpërdorim fondesh të bëra nga media pas raportit  të Kontrollit të Larte të Shtetit, kreu i Universitetit të Tiranës, Kule, ritheksoi qendrimin e tij.  “Janë mashtrime dhe nga kontrollet e kryera në këtë institucione nuk ka rezultuar asgjë e tillë, prandaj nuk do stepem nga presionet, apo nga interesa individesh që lidhen me interesa sipërmarrëse”, nënvizoi Kule. (LajmeShqip.com)