Lajme Shqip Sunday, 22 January 2012 17:19

Prishtinë-Ministrja e Tregtisë dhe Industrisë, Mimoza Kusari-Lila, ka thënë se veprimet e Lëvizjes Vetëvendosje nuk kanë të bëjnë fare me vendosje të reciprocitetit me Serbinë.

“Ajo çfarë po ndodhë s’ka lidhje me reciprocitet. Kjo është bllokadë. Dua të them se kjo formë nuk është e duhura dhe nuk do ta ketë efektin të cilin synohet të arrihet”, ka thënë Kusari-Lila, në një prononcim për KTV’në.

Ajo ka zhvlerësuar tërësisht protestën e Lëvizjes Vetëvendosje. Sipas saj, mallrat serbe nuk bllokohen nëse bllokohen dy pikëkalimet kufitare, ajo e Merdares dhe Dheut të Bardhë.

“Çdo firmë që importon mallra nga Serbia mund ta bëjë këtë përmes pikave tjera kufitare, siç janë pikat me Maqedoninë apo me Malin e Zi”, ka thënë ajo.