Lajme Shqip Sunday, 30 August 2015 08:32

Familja shqiptare gjashtëanëtarëshe, të cilës gjatë fundjavës së kaluar iu dogj komplet shtëpia në Buchhausen – Vilsen, në rrugën Lange Strasse, në Gjermani, është akomoduar mirë dhe përkohësisht ata gjenden në një banesë tjetër, ka thënë Volker Kammann zyrtar komunal, shkruan weser-kurier.de

Për fat të mirë në kohën e shpërthimit të zjarrit të shtëpisë, familja nuk ishte aty. Kryefamiljari është një emigrant nga Shqipëria, i cili kishte migruar para 26 viteve për në Gjermani.

Ai së bashku më bashkëshorten dhe katër fëmijët e tij gjatë kësaj kohe ishin në pushime.

“ Policia e ka informuar menjëherë familjen, dhe ata janë ardhur menjëherë të dielën pasdite”, ka thënë Kammann, përcjell “albinfo.ch”.

Së pari, familja shqiptare është vendosur në një hotel, ndërsa më pas ata janë zhvendosur në një apartament turistik të mobiluar të këtij vendi.

“Gatishmëria e njerëzve dhe organizatave shoqërore është vërtet shumë e madhe që kanë shprehur dëshirën të ndihmojnë në të gjitha format këtë familje”, ka potencuar Kammann.

Për shumën e donacioneve për këtë familje është ende herët, por ne jemi duke kërkuar të gjejmë një banesë afërisht 95 metra katrorë, mundësisht në qendër, shprehet ai.

Për të dy fëmijët që shkojnë në shkollë fillore në Vilsen, prindërit do të donin që të ua ndërrojnë shkollën për të iu shmangur situatës aktuale.

Sipas zyrtarëve të policisë ende nuk dihen shkaqet e zjarrit që kaploi shtëpinë e familjes shqiptare.