Lajme Shqip Friday, 17 July 2015 21:49

Ky libër konsiderohet si më pozitivët që paraqitet Kosova në vendet frankofone.

Me titullin origjinal “Kosovo: récits sur la construction d’un Etat”, me sajuesit e saj Sébastien Gricourt dhe Gilles Pernet, në shqip përkthehet “Kosova: Rrëfime mbi konstituimin e një shteti”.

Libri, i punuar nga dy dashamirë të Kosovës, ka treqind e dyzet faqe që janë të ndara në dy pjesë. Në pjesën e parë, nën titullin e përbashkët, raporton lajmi.net.

“Nga çlirimi deri të pavarësia”, janë përfshirë kontributet e pesëmbëdhjetë autorëve, ndërkaq, në pjesën e dytë, që mban titullin “Nga pavarësia drejt një shteti sovran”, janë përmbledhë shkrimet e katërmbëdhjetë autorëve të ndryshëm.