Lajme Shqip Wednesday, 29 July 2015 09:35

Në fshatin Rakovinë të komunës së Gjakovës është bërë përurimi i ujësjellësit . Financimin e tij e kanë bërë Gjakovës në vitin e shkuar nga qeveria e Zvicrës dhe qeveria e Kosovës.

Në këtë inaugurim ka marrë pjesë kryetarja e Komunës, Mimoza Kusari Lila, njofton kumtesa komunale.

Ajo me këtë rast tha se , e cila është shprehur se ”është kënaqësi e veçantë që t’u sjellim banorëve të fshatit në këtë ditë të nxehtë vere ujin e pijes nëpër shtëpi”.

Kryetarja Mimoza Kusari Lila ka bërë të ditur se edhe fshatra tjerë të komunës së Gjakovës do të furnizohen me ujë të pijes, pasi projekti për furnizim me ujë të pijes për 35 fshatra financohet nga qeveria zvicerane, përmes kompanive implementuese Dorsch/CDI me vlerën 1,268,214 €, ndërsa Komuna e Gjakovës 447,050 €.

Vlera totale e projektit të ujit të pijes është 1, 715, 264 €.