Lajme Shqip Wednesday, 27 February 2013 15:55

Shkup – Raportuesi për Maqedonisë në Parlamentin Evropian, Riçard Hovit, në takimin e sotëm me ministrin e Maqedonisë për Eurointegrime, Fatmir Besimi në ndërtesën e Europarlamentit, paralajmëroi se nesër përsëri vjen në Shkup.

Para fillimit të takimit në zyrën e Hovitit, eurodeputeti britanik i kumtoi Besimit se për shkak të ngjarjeve me krizën politike në Shkup, nesër do të vijë në Maqedoni për takime me liderët politikë.

“Siç vijojnë punët, nëse sot nuk ka ndonjë ndryshim nesër vij në Shkup”, i tha Hoviti ministrit të Eurointegrimeve.

Ministri Besimi sot përveç se me Hovitin, në kryeqendrën evropiane do të takohet edhe me eurokomisarin për zgjerim Shtefan Fyle, por edhe me Aleksandra Kas-Granje nga Drejtoria për zgjerim në kuadër të Komisionit Evropian dhe me eurodeputetin e EPP-së dhe raportuesin në hije për Maqedoninë, Eduard Kukan.

Ardhja e Hovitit në Shkup, pason pas anulimit të Komisionit të Punëve të Jashtme të PE-së për votimin për Rezolutën e tij për Maqedoninë, me qëllim që të pritet zgjidhje e krizës të cilën në vend e imponoi LSDM-ja, me qëllim që të mos ketë raport negativ në Europarlament. (INA/LajmeShqip.com)