Lajme Shqip Monday, 31 August 2015 16:28

Garda Kombëtare e Ukrainës thotë se 4 pjesëtarë të saj kanë “lëndime të rrezikshme për jetë” nga ajo që një ligjvënës e ka përshkruar si shpërthim granate në protestën afër ndërtesës së parlamentit.

Shërbimi për shtyp i gardës tha se dhjetëra protestues, po ashtu, janë plagosur nga shpërthimi, për të cilin ligjvënësi, Anton Harashchenko, tha se ishte shkaktuar nga një “granatë luftarake”, e hedhur kundër rojtarëve të parlamentit gjatë protestës së sotme.

Një korrespondent i rrjetit BBC ka përshkruar se janë dëgjuar tri granata dhe një eksplodim më i madh.

Këto shpërthime u bënë pasi Parlamenti i Ukrainës e ka kaluar në lexim të parë legjislacionin presidencial për ndryshimet kushtetuese, me të cilat do të mundësohet më tepër autonomi për separatistët prorusë në pjesën lindore të këtij vendi.

Dhjetëra ligjvënës i kanë kundërshtuar këto ndryshime dhe për një kohë të shkurtër e kanë bllokuar hapësirën para foltores së Parlamentit.

Njëherësh, jashtë ndërtesës së Parlamentit, dhjetëra aktivistë, që kanë protestuar kundër legjislacionit të propozuar, janë përleshur me policinë.