Lajme Shqip Friday, 30 October 2015 11:55

Djali britanik i një hoxhe të urryer është ekzekutuar gjatë kohës kur ishte duke luftuar për ISIS pasi që e kishte sharë profetin Muhamed.

Mohammed Omar Bakri Mohammmed thuhet se ka vdekur në provincën Aleppo, në veri të Sirisë.

Besohet se është ekzekutuar nga ISIS për braktisje.

Babai i Mohammed është një hoxhë famëkeq i cili e ka zbuluar rrjetin Islamik ekstremist Al-Muhajiroun në Mbretëritë e Bashkuara, transmeton lajmi.net.

Siç duket familja e tij ka refuzuar ta konfirmoj apo ta mohoj vdekjen e tij, por ata besojnë se ai ka qenë duke luftuar në provincën Homs.

Një foto e Mohammed që besohet se është bërë në Siri ka qenë duke u qarkulluar në llogaritë e rrjeteve sociale.

Ai në ISIS është njohur me emrin Abu Ahmed the Lebanese dhe është ekzekutuar për sharje të profetit Muhamed.

Babai i tij Bakri, kishte ikur nga Mbretëritë e bashkuara dhe kishte shkuar në Lebanon, ndërsa nga aty dyshohet se Mohammed kishte ikur nga Tripoli i Lebanon për të iu bashkuar grupit terrorist para një viti.

Bakri tani është në burgun Roumieh i cili është burgu më i madh dhe më famëkeqi në Lebanon, dhe ai është dënuar për mbështetje të terrorizmit.