Lajme Shqip Thursday, 23 January 2014 18:13

Një grup studentësh të përkrahur edhe nga Organizata Studentore, kanë marrë një iniciativë për të protestuar nesër nga ora 13:30 para Rektoratit për të kërkuar dorëheqjen e rektorit Ibrahim Gashi.

Përveç dorëheqjes së rektorit Gashi, studentët kërkojnë edhe heqjen e politikës nga Universiteti respektivisht ndikimi i partisë në pushtet në institucionet arsimore.

“Nesër nga ora 13:30 do të protestohet përpara rektoratit me kërkesën për dorëheqje të rektorit Ibrahim Gashi për shkak të skandaleve të fundit.

Protesta është organizuar nga një grup studentësh me përkrahjen e Organizatave Studentore si SKV dhe Klubi Politik i Studentëve”, ka thënë Roland Sylejmani, një nga organizatorët e protestës.

“Kërkesat tona janë, dorëheqja e menjëherë e rektorit Ibrahim Gashi, inicimi i hetimeve për të gjitha keqpërdorimet që janë bërë gjithë këto vite në UP si dhe largimi i politikës veçanërisht partisë në pushtet nga Universiteti.

Ne konsiderojmë se janë pikërisht ata që e kanë sjellë këtë institucion në gjendjen çfarë është tani”, ka shtuar më tutje Sylejmani.

Protesta është lajmëruar edhe në organet e rendit të Policisë së Kosovës dhe gjithçka do të bëhet në koordinim me ta.

Ky organizim studentorë u bënë thirrje të gjithë studentëve që nesër të dalin dhe të përkrahin fuqimisht këtë iniciativë e cila ka për qëllim përmisimin e gjendjes në Universitetin Publik. /Zëri/