Lajme Shqip Friday, 20 December 2013 21:03

Për një orë e gjysmë kryetari i Kuvendit të Kosovës, Jakup Krasniqi është rrëfyer para prokurorit të EULEX në cilësinë e të dyshuarit për krime lufte në rastin që ka të bëjë me ‘Grupi e Drenicës’.

Krasniqi nga Kuvendi i Kosovës është sjell në Prokurorinë e EULEX, afër Fushë Kosovës i shoqëruar nga avokati i tij, Mexhid Syla.

Krasniqi pas përfundimit të deklaratës është larguar me vetura zyrtare të Kuvendit i shoqëruar nga policia e Kosovës. 

Avokati i tij, Mexhid Syla ka thënë se klienti i tij, Jakup Krasniqi është ftuar nga prokuroria për të dhënë disa sqarime siç i ka quajtur ai që kanë të bëjnë me rastin e Grupit të Drenicës.

“Normalisht arsyen ju pe dini z Krasniqi doli nga këtu e pat, një intervistë të shkurtër ku i dha disa sqarime rreth rastit që tashmë opinioni është i njoftuar, rasti penal që është duke u udhëhequr në Mitrovicë … në cilësinë e të dyshuarit normalisht, po për momentin janë dhënë ato sqarime, nuk ka vendim të gjykatës as anena as knena, por megjithatë është thirr për t`i dhënë disa sqarime… ende nuk ka vendim që ai është i dyshuar, nuk ka ende”, ka thënë avokati i Jakup Krasniqit.

Syla nuk ka hyrë në shumë detaje se për çfarë raste eventuale inkriminuese dyshohet klienti i tij.

“Ne jemi mësuar edhe ju më jeni bërë me këto gjëra për çdo ditë, është bërë modë te ne në bazë të dëshmive të dëshmitarëve të mbrojtur dëshmitari A, dëshmitari B dhe as nuk mund ta identifikojnë zotin Krasniqi si person që ka qenë aty as përshkrimin tij se si duket z.Krasniqi, por për ato arsye meqë është përmendur emri i tij, hajde ta marrim t`i jep disa sqarime… Shiko për të tjera detaje më vonë, shohim iu thash janë disa sqarime që për momentin nuk ka nevojë të lëshohemi në detaje me tepër”, ka thënë avokati Syla. 

E vetmja që ka reaguar pas lajmit se Jakup Krasniqi është intervistuar nga Prokuroria e EULEX, ka qenë ministria e Integrimeve Evropiane. Vlora Citaku. 

Ajo ka shkruar në rrjetin social në Facebook se është tendencioze mënyra e EULEX si i trajton pjesëtarët e UÇK. 

“Pa shije dhe tendencioze mënyra se si EULEX trajton pjesëtarët e UÇK-së, edhe më pa shije konspiracioni dhe trillimet që prodhojmë ne si shoqëri!!!”, ka shkruar Vlora Çitaku./Kosovapress/