Lajme Shqip Thursday, 01 May 2014 12:15

 Qeveria ka trefishuar fondin e nxitjes së punësimit, me qëllim krijimin e kushteve për 3600 vende punë në vitin e parë. 

Kështu deklaroi Kryeministri Edi Rama, në panairin e Punës, që po zhvillohet në Tiranë, në ditën e 1 Majit, Ditës së Punëtorëve.

“Në programin tonë parashikohet nxitja e punësimit përmes trajnimit dhe parashikohet nxitja e punësimit për të rinjtë, gratë dhe vajzat, por edhe për personat me aftësi të kufizuar”, u shpreh Rama, duke theksuar se Qeveria do të ndihmojë të gjithë ata shqiptarë që janë të gatshëm për punë.

Ministri i Mirëqënies Sociale, Erjon Veliaj, theksoi se në katër muajt e fundit janë shtuar 25 mijë vende pune, ndërsa theksoi se fondi i punësimit, i cili ka arritur në 2.7 miliardë dollarë dhe se 70 për qind e tij do të shpenzohet për të rritur punësimin tek të rinjtë.

“Fondi për punësimin do të shpenzohet për të rritur punësimin tek të rinjtë dhe do të shpërndahet në mënyrë proporcionale në të gjithë vendin. Për cdo të ri që do të punësohet ne do të paguajmë për 4 muaj pagën dhe 1 vit siguracionet. Po ashtu do të shpërblejmë ato kompani që punësojnë persona që janë në ndihmë ekonomike”, tha Veliaj. / Top Channel/