Lajme Shqip Saturday, 14 January 2012 20:09

Janë qindra të lënduar nga gazi lotsjellës gjatë protestës së sotme të Vetëvendosjes në dy pikat kufitare me Serbinë, Merdare dhe Dheu i Bardhë. Aktivistsët e Vetëvendosjes konfirmojnë se janë tashmë rreth 70 të arrestuar mes tyre dhe dhjetra deputetë.

Lista origjinale e dërguar nga Vetëvendosje me emrat e protestuesve me lëndime të rënda fizike:

Emrat e konfirmuar (deri në këto momente) të të arrestuarve:

Hysen Durmishi (Merdar)
Salih Zyba (Merdar)
Gani Krasniqi (Merdar)
Naser Shatri (Merdar)
Fisnik Ismajli (Merdar)
Blerim Manqastena (Merdar)
Durim Jasharaj (Merdar)
Arbër Zaimi (Merdar)
Shpend Ahmeti (Merdar)
Frashër Krasniqi (Merdar)
Naim Bunjaku (Merdar)
Pëllumb Xharra (Merdar)
Kushtrim Morina (Merdar)
Liburin Aliu (Dheu i Bardhë)
Alban Krasniqi (Dheu i Bardhë)
Afrim Hoti (Merdar)
Taulant Kurti (Merdar)
Blerim Sallahu (Merdar)
Visar Ymeri (Dheu i Bardhë)
Aida Derguti (Dheu i Bardhë)
Boiken Abazi (Dheu i Bardhë)
Ismajl Kurteshi (Dheu i Bardhë)
Albana Gashi (Merdar)
Premton Ibërdemaj (Dheu i Bardhë)
Glauk Konjufca (Dheu i Bardhë)
Bekim Zeqiri (Merdar)
Gëzim Prestreshi (Merdar)
Genc Musa (Merdar)
Fidan Prokshi (Merdar)
Petrit Bajraktari (Merdar)
Bleron Azizi (Merdar)
Fitim Rrahmani (Merdar)
Nora Osmani (Merdar)
Gëzim Hajdini
Dren Elshani (Merdar)
Arlind Mangjuka (Merdar)
Mirlinda Krasniqi (Merdar)
Shpresa Sejdiu (Merdar)
Pajtim Elshani (Merdar)
Glauk Elshani (Merdar)
Fidan Ademi (Merdar)
Xhevdet Abazi
Kushtrim Avdimetaj (Merdar)
Ilir Uka (Merdar)
Fadil Hajdari (Merdar)
Ibrahim Miftari (Merdar)
Besim Ferizaj (Merdar)
Arsim Termkolli (Merdar)
Miftar Mehmeti (Merdar)
Ilir Salihu (Merdar)
Bekim Sylejmani (Merdar)
Arbër Hasanaj (Merdar)
Arben Hasani (Merdar)
Flamur Hasani (Merdar)
Ahmet Hasani (Merdar)
Gëzim Latifi (Merdar)
Besart Shala (Merdaër)
Jeton Shala (Merdar)
Gëzim Jelliqi (Merdar)
Halit Memaj (Merdar)
Sabri Bajraktari (Merdar)
Fanol Shala (Merdar)
Agim Lajthiza (Merdar)
Ilir Dibrani (Merdar)
Gëzim Hyseni (Merdar)
Shaban Feraj (Merdar)
Sabri Hasani (Merdar)
Erblin Alia (Merdar)
Kushtrim Krasniqi (Merdar)
Petrit Musa (Merdar)
Shqiprim Loshaj (Merdar)
Rajmonda Ahmetaj (Merdar)
Edona Ismajli (Merdar)
Besarta Pasoma (Merdar)
Venera Hashani (Merdar)
Nystret Bllaca
Labinot Rashica
Sead Rashica
Selim Lokaj (Merdar)
Besart Rashica
Faherdin Murati
Gëzim Geci (Merdar)
Bekë Lekaj (Merdar)
Shpetim Tetaj (Merdar)
Shaban Kupina
Atdhetar Latifi
Adrian Faniqi (Dheu i Bardhw)
Xheladin Bajraktari (Merdar)
Nehad Kuleta
Lumbardh Bukoshi (Dheu i Bardhw)
Nystret Maloku
Agon Konushevci
Kushtrim Hyseni
Liridon Rrahimi
Hazir Rekaliu
Bashkim Ibishi
Musa Ajeti (Merdar)
Baki Neziri
Ahmet Avdiu
Sadik Zeka (kalimtar i rastit)
Bujar Hajdaraj
Burim Havolli
Ukë Hajdaraj
Shkëlzim Murtezi
Naim Salihu
Jeton Govori
Faton Hasanmetaj
Gwzon Kastrati (Dheu i Bardhw)
Ibrahim Koshtova (Merdar)
Xhelal Muja (Dheu i Bardhw)
Taulant Beqiraj (Dheu i Bardhw)
Raif Kasa (Dheu i Bardhw)
Burim Misini (Merdar)
Gani Iberhysaj (Merdar)

Janë qindra të lënduar nga gazi lotsjellës. Në vazhdim janë emrat e protestuesve me lëndime të rënda fizike:

Islam Gajtani
Glauk Konjufca
Hysen Kaqiku
Besfort Morina
Alban Jupolli
Burim Hoqa
Valdrin Ahmeti
Sabri Hasani
Shpresa Sejdiu
Gwzon Kastrati
Ibrahim Koshtova
Rifat Hyseni
Fatlum Kastrati
Elhami Thaçi
Mimoza Shala
Ngadhnjim Haxhosaj

Disa nga fotografitë e shpërndara nga Vetëvendosje:

 

 

 

 

 

 Fotografitë, renditja dhe emrat e personave janë ashtu siç janë dërguar nga Vetëvendosje. (LajmeShqip.com)