Lajme Shqip Saturday, 21 January 2012 08:30

Prishtinë -Lëvizja Vetëvendosje njoftoi mbrë më  se të dielën do të orgnizojë ashtu siç ë shtë  planifikuar protesta në dy pikat kufitare me Serbinë.

“Pas ngjarjeve të fundit në Kuvendin e Republikës së Kosovës, Kryesia e Lëvizjes Vetëvendose ka mbajtur një mbledhje të jashtëzakonshme. Në këtë mbledhje është vendosur se protesta e 22 janarit do të mbahet tek Dheu i Bardhë dhe në Merdar”, bëhet e ditur në njoftimin e dhënë.

Vetë vendosje organizoi këtë  mbledhje të  jashtë zakonshme vetë m pak orë  pasi Kuvendi shfuqizoi mocionin e dhjetorit të  kaluar pë r reciprocitet me Serbinë .

Kuvendi i Republikës së Kosovës, pas një debati të gjerë e me replika për zhvillimet e fundit në vend, miratoi mocionin me rekomandimet katërpikëshe të paraqitur nga grupi parlamentar i PDK-së, partisë që e udhëheqë qeverinë, dhe koalicioni qeverisës, kundër të cilit u shprehën tre partitë opozitare, LDK, VV dhe AAK. (LajmeShqip.com)