Lajme Shqip Friday, 02 May 2014 12:23

Almir Daci, Shkelzen Dumani, Mehdi Manallari dhe Shyqyri Kaca akuzohen për nxitje dhe organizim të rrjetit të rekrutimeve të besimtarëve mysliman në Shqipëri për të luftuar në Siri.

Interpol Tirana ka ekzekutuar vendimin e dhënë nga Prokuroria e Krimeve të Rënda për kërkimin ndërkombëtar të 4 xhihadistëve shqiptarë në Siri.

Almir Daci, Shkelzen Dumani, Mehdi Manallari dhe Shyqyri Kaca akuzohen për nxitje dhe organizim të rrjetit të rekrutimeve të besimtarëve mysliman në Shqipëri për të luftuar në Siri.

Krimet e Rënda kanë arrestuar 9 persona dhe 4 u shpallën në kërkim. Sipas Prokurorisë së Krimeve të Rënda, grupi i rekrutimeve drejtohej nga imami i xhamisë së “Unazës së Re”, Genci Balla dhe imami i xhamisë së Mëzezit, Bujar Hysa.

Të arrestuar janë: Genci Balla, Bujar Hysa, Edmond Balla, Zeqir Imeri, Verdi Morava, Fadil Muslimani, Astrit Tola, Orion Reçi dhe Gerti Pashja./kosova.com/