Lajme Shqip Monday, 02 November 2015 08:45

Rastet e korrupsionit nuk po trajtohen me prioritet nga gjyqësori kosovar, pavarësisht se lufta kundër korrupsionit mbetet një nga prioritetet verbale të Qeverisë dhe institucioneve të drejtësisë.

Vetëm 84 raste me të akuzuar për korrupsion janë gjykuar dhe përfunduar nga të gjitha gjykatat themelore anë e kënd Kosovës gjatë gjashtë muajve të parë të këtij viti.

Ndërsa, numri i lëndëve që kanë gjyqtarët në duar është shumëfish më i madh.

Përmes një përgjigjeje me shkrim drejtori i Statistikave në Këshillin Gjyqësor të Kosovës, Besnik Ramosaj, ka bërë me dije se pos 84 lëndëve të përfunduara janë edhe 406 lëndë që janë në duart e gjyqtarëve të gjykatave themelore.

Nga këto lëndë, sipas Ramosajt, 391 janë trashëguar nga vitet paraprake, ndërsa 99 të tjera janë pranuar në punë gjatë gjashtë muajve të parë të këtij viti. /Zeri