Lajme Shqip Thursday, 11 October 2012 12:48

Deçan – Të premten, më 12 tetor 2012, Komuna e Deçanit do të jetë nikoqire e Kryeministrit të Republikës së Shqipërisë, Dr. Sali Berisha, në një sërë akitivitesh në 100-vjetorin e Shpalljes së Pavarësisë së Shqipërisë dhe të Flamurit Kombëtar.

Kjo ngjarje, në 100-vjetorin e Shpalljes së Pavarësisë së Shqipërisë dhe të Flamurit Kombëtar, organizohet nën përkujdesjen e Kryetarit të Komunës së Deçanit, z. Rasim Selmanaj. Me këtë rast, kryeministrit të Republikës së Shqipërisë, Dr. Sali Berisha, do t’i ndahet titulli: Qytetar Nderi i Komunës së Deçanit.

Në të njëjtën ditë, Kryeministri Berisha do ta bëjë zbulimin e Shtatores së Heroit Isa Boletini, në fshatin Isniq të Deçanit, ngjarje që ndodhë po në kuadër të 100-vjetorit të Shpalljes së Pavarësisë së Shqipërisë dhe të Flamurit Kombëtar. Aktivitetet në kuadër të kësaj pritjeje, do të zhvillohen sipas agjendës në vijim:

12:00 – Kryeministri Berisha do të bëjë homazhe në Kompleksin Memorial të UÇK-së, në Gllogjan;

12:45 – Kryeministri Berisha do të pritet në Komunën e Deçanit, nga Kryetari i Komunës, z. Rasim Selmanaj;

13:00 – Në ambientet e Komunës së Deçanit do të zhvillohet ceremonia i ndarjes së Çmimit Qyetar Nderi i Deçanit për Kryeministrin Sali Berisha;

14:00 – Në fshatin Isniq të Deçanit, Kryeministri Berisha do ta bëjë zbulimin e Shtatores së Heroit të Kombit, Isa Boletini.

Në fund të aktivitetit, do të ketë një program të pasur kulturor-artistik, me emrat më të shquar të muzikës shqipe. (LajmeShqip.com)