Lajme Shqip Friday, 24 July 2015 12:45

Janë riatdhesuar sot 40 shtetas shqiptarë, të cilët u depërtuan nga Spanja, Franca dhe Gjermania pasi kishin shkelur rregullat e lëvizjes së lirë në zonën “Shengen”

Ata mbërritën në Rinas nëpërmjet një fluturimi riatdhesimi të përbashkët me charter, organizuar nga autoritetet Spanjolle dhe agjensia Frontex.

Operacioni i riatdhesimit u zhvillua nga agjensitë ligjzbatuese të Spanjës dhe FRONTEX.

20 prej shtetasve shqiptarë janë kthyer nga Spanja, 8 nga Gjermania dhe 12 shtetas nga Franca.

Në bordin e avionit në përbërje të eskortës kishte mjekë dhe një psikolog.

Të gjithë shtetasit e kthyer sot janë penalizuar për 3-5 vjet të mos udhëtojnë drejt vendeve të hapsirës Shengen.