Lajme Shqip Friday, 31 July 2015 13:08

Në mbledhjen e radhës së Kryesisë së Kuvendit, Alenanca për Ardhmërinë e Kosovës erdhi me një projek-trezoultë për gjenocidin e kryer nga Serbia në Kosovë gjatë viteve 1998 -1999.

AAK e përkrahur nga partitë e tjera opozitare këkron që kjo rezoultë të futet si pikë e parë e rendit të  ditës së seancën së re plenare.

Ndërkaq, kryeparlamentari Kadri Veseli ka thënë se do të merret parasysh kjo kërkesë, mirëpo sipas tij mungon materiali për të dhe si dhe 40 nënnshkrimet .

Aktualisht në mbledhjen e Kryesisë është duke i dikutuar për riporcidemin e amandamenteve kushtetuese për Gjykatën Speciale në Kuvend e cila po kundërshtohet nga opozita.