Lajme Shqip Tuesday, 30 April 2013 12:29

Amsterdam – Me një ceremoni protokolli është hapur dhe dita që do të shohë kurorërizimin e princit Willem Alksandër, pas abdikimit të mbretëreshës së Hollandës, Beatrix. Një natë më parë ka qenë një mbrëmje gala në Amsterdam, ku kanë qenë të pranishëm princesha dhe princër nga e gjithë bota mes të cilëve dhe princi Karl i Britanisë së Madhe.

Mbretëresha Beatrix ka treguar e emocionuar që kur mori vendimin për të abdikuar. Që atëherë në adresë të saj kishin mbërritur shumë mesazhe mbështetjeje. Ajo shtoi se djali i saj është më se gati për ta zëvendësuar dhe se ka një rol shumë aktiv në skenën kombëtare dhe atë ndërkombëtare. Vajza e mbretëreshës Juliana, Beatrix u martua në vitin 1966 me diplomatin gjerman Klaus van Amsberg. Ajo mori fronin pas abdikimit të nënës së saj në vitin 1980. 75 vjeçarja pas 33 vjetësh në fron i lë vendin të birit, që tashmë do të marrë emrin Guljiemo IV. Mbreti i ri i Hollandës sapo ka mbushur 46 vjeç.(LKajmeShqip.com)