Lajme Shqip Tuesday, 07 June 2011 10:44

ondër - Kroacia do të bëjë një hap të madh në rrugën drejt anëtarësimit në Bashkimin Evropian, kur këtë javë do të marrë miratim  nga Komisioni Evropian për kandidaturën e saj  me një datë eventuale për pranim më 1 korrik të vitit 2013, shënon gazeta londineze “Fajneshëll tajms”.

“Tani Zagrebi ka nevojë nga një mbështetje unanime nga të gjithë 27 anëtarët e Unionit, edhe pse disa prej tyre janë rezervuar në lidhje të zgjerimit të ri për shkak të krizës debitore të disa vendeve nga eurozona dhe ndryshimet eventuale për udhëtim të lirshëm në Shengen Zonën”, thekson gazeta.