Lajme Shqip Monday, 20 July 2015 08:43

Një ish-gjeneral jugosllav dhe serb është arrestuar në Mal të Zi për shkak të dyshimit se ka kryer krime të luftës në vitet 1990.

Borislav Gjukiq, 66 vjeçar, u arrestua në një urdhër të lëshuar nga Kroacia, në aeroportin e qytetit turistik të Tivat, derisa ai po merrte avionin për në Beograd.

Gruaja e tij Radmila, e cili ishte me burrin e saj në aeroport kur u burgos, tha se ata kishin udhëtuar në Mal të Zi shumë herë në të kaluarën.

Gjukiq është i dyshuar për kryerjen e krimeve të luftës në Kroaci midis viteve 1991 dhe 1993.

Gjukiq u paraqit para një gjykate në Podgoricë më 19 korrik dhe u vendos për paraburgim, në pritje të ekstradimit të mundshëm në Kroaci.

Ai u paraqit si dëshmitar i mbrojtjes gjatë gjyqeve për krime të luftës në ish Jugosllavi në Hagë, për isht presidentin serb Sllobodan Millosheviq dhe ish liderin serb kroat Milan Martiq.